Як обрати паперовий стакан правильно?

Як обрати паперовий стакан правильно?

Україна все більше наближається на європейський стандартів, вболіваючи за екологію, і вже багато років поспіль обирає паперовий стакан замість пластикового.

Одним з перших запитань наших клієнтів: «Ви виробляєте стакани для гарячих чи холодних напоїв?».  І це помилкова думка. Паперові стакани за своїм призначенням вже готові для будь яких за температурним режимом напоїв. Але що дійсно має значення – це складова напою. Найбільш агресивними рідинами вважаються алкогольні напої та газовано-хімічні, так звані «лимонади». Для останніх краще використовувати паперові стакани з двосторонньою ламінацією – щоб напої як всередині, так і зовні.

Якщо повернутися до «азів» виробництва одношарових паперових стаканів, то за технологією в них не використовується клей. Спайка іде за рахунок високої температури, яка тримає краї та, так званий шов стакана за рахунок тонкого шару ламінації  15-18 мікрон. Якщо б її не було – стакан розпадався б одразу в руках.

Наразі паперові стакани набули досі широкого вжитку – їх зона використання розширюється з кожним роком – як для води, так і різноманітних гарячих напоїв – кави та чаю, супів, морозива, попкорну, будь якої їжи фастфудів тощо.

Але, все ж таки, найбільший попит мають стакани, що використовують для кавових напоїв. Бо кава, особливо в ранці, то, як то кажуть «святе».  Тому давайте зосередимося на цій темі окремо. Якщо ви плануєте або вже є керівником чи власником кав’ярні – перш ніж зробити асортимент з напоїв, проаналізуйте цільову аудиторію. По-перше, хто ваші поціновувачі. Як в Європі в будь якому ресторані спитають «How do you like your morning coffee?” Для когось це еспресо зі стаканом води, для когось  капучіно чи лате і тільки з безлактозним молоком! Отже, відповідно для еспрессо – це стаканчик 110 мл або 4 oz, або американо 185 грамів, що знайомі усім по вендінговим апаратам з купюроприймачем. Найбільш популярний – must-have – це капучіно 8 oz або 250-300 гр. Він так само використовується для чаю, американо з молоком тощо. З напоєм із стакану «лате» – 350-400 грам можна навіть пообідати в прикуску із шаурмою чи будь-якою улюбленою випічкою. А стакан 16 унцій – це для лонгер дрінків, як холодних із льодом та гарячих напоїв.

До речі, важко назвати стакани саме за вмістом рідини – наприклад, стакан капуччіно який в нас носить назву 275 мл, в МакДональдзі називається 200 мл, щоб мати місце для пишною пінки, а деякі навіть називають його і 300 мл – рахуючи під самий верх. А це один і той самий стакан євро-стакан 8 oz. Так само буває питають – чи є у вас замість 175 – стакани 185 мл? Знов один і той самий з 70-м діаметром кришки.

Останнім питанням є чи купувати одношарові чи двошарові стакани? Звісно двошаровий стакан буде дорожчим, але є наразі самим трендовим на українському ринку. Він має багато переваг, а саме – довше зберігає напій гарячим, його завжди можна взяти «із собою», має більшу міцність на жорсткість, більш приємний для тримання в руці. Це стосується як гофрованих так і дабл-волів з гладкою стінкою. Навіть малюнок на double wall-s завжди яскравіший, тому що зверху має шар харчового водоемульсійного лаку, що подвоює чіткість зображення.

Не будемо робити собі реверансів на цій роз’яснювальній коротенькій статті, про те, що ми виробляємо усі види та об’єми стаканів, тому що вибір завжди за вами!

А МИ УСІХ ЗАПРОШУЄМО НА КАВУ ТА ГОВОРИМО ВАМ WELCOME, ПАНІ ТА ПАНОВЕ!

Потрібна порада? Ми вже тут!

Залиште свій номер, і наш менеджер:
Допоможе оформити замовлення легко та швидко!

© 2025 Future Cups.
Розробка сайту JAM DEVELOPMENT
Оберіть кількість більшу нуля