Цікаві факти про паперові стакани

Цікаві факти про паперові стакани

Одноразовий посуд визнаний у всьому світі найгігієнічнішим. Та й придумана вона була як альтернатива «столовській», яка вимагала ретельного миття. Кажуть, що Вільям Дарт, який вигадав одноразовий посуд, будучи студентом, одного разу розбив у кафе тарілку і відмовився за неї платити. Ідея дешевого посуду, що не б’ється, у результаті зробила його одним з найбагатших людей світу. Заснована ним корпорація Dart Container (Мічіган, США) сьогодні приносить майже 1 млрд. доларів щорічного доходу та контролює третину американського ринку одноразового посуду та упаковки.

Одноразовий посуд, який відповідає європейським вимогам якості, в Україні почали випускати лише у середині 90-х років. Це при тому, що вона має більш ніж сторічну історію.

Ще 1908 р. американський доктор Елвін Девідсон звернув увагу громадськості на згубний вплив «суспільних металевих кухлів».

Про не гігієнічність пиття з них писав у викривальній статті в одному з журналів канзаський студент юридичного факультету Х’ю Мур. Він і став першим винахідником «безпечної чашки» (safe cup) – лист картону, скручений конусом. В результаті вийшов прообраз одноразового стакану. Чиказький підприємець Лоуренс Луеллен відчув перспективність цього починання та вдосконалив: у чашки з’явилося дно. У 1909 р. він не лише запатентував, а й спільно з Муром організували компанію з виробництва одноразових паперових стаканів.

А наступного року партнери придумали автомати для їх продажу та встановили у громадських місцях. Адже автомат, що продає, в принципі, вже був, – вперше автомати для напоїв представили в Лондоні в 1851 р. на Всесвітній промисловій виставці. Але знадобилося майже ще 100 років, щоб і напій, і стаканчик з’єдналися в один автомат з продажу кави. Це стало справжнім проривом у вендінговій індустрії та сприяло розвитку цього напряму. Сьогодні споживання кави у світі зростає з кожним роком, як і продаж одноразових стаканів. Кава та паперовий стакан стали невіддільні один від одного.

Потрібна допомога?

Залишіть ваш номер телефону і наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

© 2024 Future Cups.
Розробка сайту JAM DEVELOPMENT
Оберіть кількість більшу нуля