Пошук сировини для виробництва паперу

Пошук сировини для виробництва паперу

З давніх-давен у багатьох країнах велися пошуки сировини для виробництва паперу. Ще у другій половині XVIII ст. деякі російські фабрики випускали папір із сіна, використовували солому, а фабрика в Одесі працювала на очереті: на такому папері друкували місцеву газету. Німець Келлер у ХІХ ст. спробував зробити папір із тріски, і в 1845 р. йому це вдалося. У 80-ті роки XX в. вчені збудували установку для вироблення паперу з листя берези, осики, тополі, клена.

Сучасне виробництво паперу та картону потребує інноваційних підходів до проблеми сировинного забезпечення.
Наразі целюлозно-паперова промисловість України виробляє понад 150 видів продукції, але задовольняє потреби у папері в середньому на 50%. У нашій країні не виробляються зовсім або виробляються в недостатній кількості окремі види паперу, попит на які у світі зростає: газетний, офсетний, пергамент та ін. Оскільки свого паперу в Україні не вистачає, доводиться його закуповувати в інших країнах, головним чином у Росії .

Останніми роками великий інтерес викликає використання недеревної сировини для волокнистих напівфабрикатів. Воно є джерелом целюлози та низки цінних продуктів природного походження, щорічно відновлюється та має невисоку вартість.

Рослинна сировина, зокрема відходи сільськогосподарського виробництва, не знаходять гідного застосування. Більшість їх залишається на полях і спалюється, викликаючи екологічні проблеми для навколишнього середовища. Сьогодні дуже актуальні дослідження з розробки технологій, що забезпечують їх комплексне застосування як сировинний матеріал для целюлозно-паперової промисловості.

У багатьох країнах, що розвиваються, використовують: стебла цукрової тростини після вилучення з неї цукру, солому, хенекен (рослина із сімейства агавові), бамбук. Недеревні матеріали розглядають як важливу альтернативу деревної сировини. Це пов’язано зі зростанням дефіциту деревини та цін на вироби з целюлози, особливо на папір. Найбільші виробники паперу світі – США, Канада, Японія, Росія, Німеччина, Фінляндія, Швеція, Франція, Великобританія. Провідні постачальники паперу та картону на світовий ринок – Канада, Швеція, Фінляндія, Норвегія.

Для виробництва паперових стаканів “Футур-капс” ми використовуємо картон шведсько-фінського концерну Metsa Group.

В Україні найбільшими підприємствами галузі є целюлозно-картонний завод у Жидачіві Львівської області та картонно-паперовий комбінат у місті Обухові Київської області. На картонно-паперовій фабриці у Понінці Хмельницької області виготовляють учнівські зошити. Підприємства целюлозно-паперової промисловості розташовані в Києві (картонно-паперовий комбінат), Рахові (картонна фабрика), Херсоні (целюлозний завод), Ізмаїлі (целюлозно-картонний завод), Корюківці Чернігівської області (фабрика технічних паперів), Малині Житомирської області ), у Великому Вичкові, Перечині, Сваляві, Коростені та ін.

Потрібна допомога?

Залишіть ваш номер телефону і наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

© 2024 Future Cups.
Розробка сайту JAM DEVELOPMENT
Оберіть кількість більшу нуля